Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Επιτέλους είδαμε «πράσινο φως»!


Ορίσθηκαν από τον ΟΣΕ οι "υπόλογοι" όχι όμως και για να εξοφλούν τις ιατροφαρμακευτικές δαπάνες των ασφαλισμένων του ταμείου μας.

O ΟΣΕ μετά από 7 μήνες περίπου κατάργησης των "υπολόγων" του, για τους γνωστούς λόγους, αναγκάσθηκε από τις συνεχείς πιέσεις της ΟΣΣΕ και του ΤΑΥΤΕΚΩ να ορίσει με το σχετικό έγγραφό του (505658/10-6-2011) τους υπαλλήλους εκείνους που θα εκτελούν καθήκοντα "υπολόγου" παράλληλα με τα καθήκοντα τους (σχετ. πίνακας 1 του υπ΄ αριθμ. 41847/17-6-2011 εγγράφου του ΤΑΥΤΕΚΩ). Στον πίνακα 2 του εν λόγω σχετ. εγγράφου αναφέρονται οι υπηρεσίες που είναι αρμόδιες για τη θεώρηση, παραλαβή και αποστολή των δικαιολογητικών δαπανών, την τιμολόγηση και την εξόφληση. Θα πρέπει να ευχαριστήσουμε τη Διοίκηση των ΕΛΤΑ που ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Προέδρου του Ταμείου μας και δέχθηκε να εξυπηρετήσει τους ασφαλισμένους μας στις Περιφέρειες που αναφέρονται στον πίνακα 2. Εκφράζουμε την δυσαρέσκειά μας στη διοίκηση του ΟΤΕ για την αρνητική της στάση.

Τα διαλαμβανόμενα στο ανώτερο έγγραφο του ΤΑΥΤΕΚΩ δίδουν μια κάποια λύση σε πρώτη φάση για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων μας της Περιφέρειας, όχι όμως απόλυτα ικανοποιητική. Φρονούμε ότι είναι μια λύση προσωρινή, ρεαλιστική, λύση ανάγκης λαμβανομένων υπόψη των αντικειμενικών και εγγενών αδυναμιών τόσο του ΤΑΥΤΕΚΩ όσο και του ΟΣΕ.

Οριστική λύση του προβλήματος μπορεί να δοθεί μόνο σε δεύτερη φάση μετά την εφαρμογή του ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας, τη σύσταση του Οργανισμού του ΤΑΥΤΕΚΩ και την πλήρη εφαρμογή του ηλεκτρονικού συστήματος πληρωμής.

Επίσης, θεωρούμε ότι η εφαρμογή του μέτρου της πρόσληψης ιδιωτών ιατρών πολλών ειδικοτήτων από το ΤΑΥΤΕΚΩ (περίπου 4.000 ιατροί) στις μεγάλες πόλεις της χώρας, όπως κατά το παρελθόν, θα ελαχιστοποιήσει τις ταλαιπωρίες των ασφαλισμένων και θα τους απαλλάξει από την άμεση οικονομική επιβάρυνση. Υπολογίζεται ότι σε ένα μήνα περίπου θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες πρόσληψης των εν λόγω ιατρών.

Παρακαλούμε, όλους τους συναδέλφους να μελετήσουν προσεκτικά τα διαλαμβανόμενα στο σχετικό έγγραφο του Ταμείου μας (ΤΑΥΤΕΚΩ) . Επίσης, παρακαλούμε να μας ενημερώνετε άμεσα για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζετε στην περιοχή σας, προκειμένου να παρέμβουμε άμεσα για την επίλυσή του.

Τέλος, σας διαβεβαιώνουμε ότι η Διοίκηση της Ομοσπονδίας (ΟΣΣΕ) θα είναι πάντα δίπλα σας και θα αγωνίζεται για την καλλίτερη εξυπηρέτησή σας. Αναμένουμε με αγωνία τον τρόπο που θα λειτουργήσει το νέο αυτό μοντέλο πληρωμής των δαπανών। Θεωρούμε σκόπιμο, για λόγους δεοντολογίας, να περιγράψουμε το χρονικό των εξελίξεων του επίμαχου θέματος, από την χρονική στιγμή της κατάργησης των υπολόγων από τον ΟΣΕ, μέχρι σήμερα που επανακαθορίζονται. Συνοπτικά ως κατωτέρω:

Από 1/12/2010 δόθηκε εντολή στους υπολόγους του ΟΣΕ (ΕΔΙΣΥ) να παύσουν τις πληρωμές των ιατροφ/κών δαπανών στους συναδέλφους (σχετ. έγγραφο 4190712/20-10-2010 ΕΔΙΣΥ).

Μετά το ανωτέρω άρχισε έναν μαραθώνιο αγώνα δρόμου η νέα Διοίκηση της Ομοσπονδίας με τις υπηρεσίες των εμπλεκομένων φορέων με έγγραφες και προφορικές διαμαρτυρίες καθώς και με παραστάσεις του Προεδρείου.

Σχετική εισήγηση της αρμόδιας Δ/νσης του ΤΑΠ-ΟΤΕ προς το ΔΣ του ΤΑΥΤΕΚΩ, συνεχείς συναντήσεις του Προεδρείου της ΟΣΣΕ με τον Πρόεδρο του ΤΑΥΤΕΚΩ, τον Γεν. Γραμματέα του αρμόδιου Υπουργείου Κοινων. Ασφ/σεων κ. Δρέττα, αρμοδίους Δ/ντές ΤΑΠ - ΟΤΕ. ΟΣΕ, Υπουργείου και Βουλευτές διαφόρων κομμάτων αντιπολίτευσης. Υποβολή σχετικών ερωτήσεων στον υφυπουργό κ. Κουτρουμάνη. Απάντηση στο ΤΑΥΤΕΚΩ.

Εγκύκλιο του Προέδρου του ΤΑΥΤΕΚΩ προς τα περιφερειακά τμήματα του ΤΑΠ - ΟΤΕ για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του ΟΣΕ.

Σύσταση επιτροπής από τον Πρόεδρο του ΤΑΥΤΕΚΩ για υποβολή προτάσεων. Υποβολή προτάσεων της επιτροπής.

Επιστολή, προσωπική, του Προέδρου του ΤΑΥΤΕΚΩ κ. Χρ. Μπουρσανίδη προς τους Διευθύνοντες Συμβούλους του ΟΤΕ και των ΕΛΤΑ.

Επίσης, προσωπική επιστολή του ανωτέρω Προέδρου προς τον Δ/ντα Σύμβουλο του ΟΣΕ κ. Θεοφανόπουλο για την ανάγκη ορισμού υπολόγων.

Απάντηση της διοίκησης των ΕΛΤΑ (θετική για ορισμένες περιοχές).

Συνάντηση του Προεδρείου της ΟΣΣΕ με τον Δ/ντα σύμβουλο του ΟΣΕ κ. Θεοφανόπουλο και ανώτατα υπηρεσιακά στελέχη του ΟΣΕ.

Συνάντηση του Προεδρείου της ΟΣΣΕ με τον Πρόεδρο του ΤΑΥΤΕΚΩ.

Απάντηση του ΟΣΕ στο ΤΑΥΤΕΚΩ με ορισμό υπολόγων σε διάφορες πόλεις.

Διαμαρτυρία του Προεδρείου της ΟΣΣΕ στους αρμοδίους Δ/ντες του ΟΣΕ για την αναξιοπιστία των στοιχείων του πίνακα υπολόγων.

Τροποποίηση από τον ΟΣΕ του αρχικού πίνακα υπολόγων με νέο πίνακα (σχετ. έγγραφο ΟΣΕ 505658/10-6-2011)

Το τελευταίο σχετικό έγγραφο (μέχρι σήμερα 20/6/2011) του ΤΑΥΤΕΚΩ με αρ. πρωτ. 41847/10999/112/17-6-2011 με θέμα "Περίθαλψη στους ασφαλισμένους ΟΣΕ του τομέα Ασθενείας Προσωπικού ΟΤΕ- ορισμός υπολόγων" με τους σχετ. πίνακες 1-2-4 που μας αφορούν. Το εν λόγω έγγραφο με τους σχετ। πίνακες δημοσιεύονται στο φύλλο της εφημερίδας μας "Ο ΤΥΠΟΣ" σελ. 4 & 5 που θα πάρετε σε λίγο στα χέρια σας.





ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα σχεδόν τα ανωτέρω έχουν δημοσιευτεί στην εφημερίδας μας

"Ο ΤΥΠΟΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου