Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Μνήμη για την Εργατική Πρωτομαγιά


Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών Ελλάδος, καθώς και όλα τα Σωματεία της δυνάμεώς της, τιμούν και γιορτάζουν την Εργατική Πρωτομαγιά των αγώνων, του ηρωισμού, της θυσίας για το μεροκάματο, το 8ωρο, τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα.
Φέτος η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ βρίσκει εργαζόμενους και συνταξιούχους, όλα τα λαϊκά στρώματα, μπροστά σε συσσωρευμένα προβλήματα που δεν έχουν τελειωμό και ανατρέπουν μέρα με τη μέρα, προς το χειρότερο, το βιοτικό επίπεδο και τις συνθήκες διαβίωσης συνολικά.
Κάθε προσπάθεια που καταβάλλεται από διάφορους κύκλους, για να δικαιολογήσουν την παρούσα οδυνηρή κατάσταση, ως συγκυρία, λόγω οικονομικής κρίσης, πρέπει να πέσει στο κενό.
Οι συνταξιούχοι έχουν χρέος απέναντι στα παιδιά τους και στα εγγόνια τους να δώσουν το δικό τους παρών στους αγώνες, για να σταματήσει ο κατήφορος τις αντιλαϊκής λαίλαπας, για να έρθουν καλύτερες μέρες σε μια δίκαια κοινωνία.
Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι το ορόσημο για μια τέτοια πορεία και καλούνται τα μέλη μας να πάρουν μέρος στις κατά τόπους εργατικές εκδηλώσεις.

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Χωρίς ΟΣΕ-Προαστιακό την Πρωτομαγιά


Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα τρένα του ΟΣΕ και οι συρμοί του Προαστιακού την Κυριακή, 1η Μαΐου, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην 24ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ.) σημειώνει ότι συμμετέχει στην απεργία αντιδρώντας στη συρρίκνωση του σιδηροδρόμου, στην περικοπή δρομολογίων και στην κατάργηση αμιγώς σιδηροδρομικών δραστηριοτήτων, καθώς και στο ξεπούλημα, όπως αναφέρει, που ετοιμάζουν, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αφού πρώτα εντέχνως την έχουν πλήρως απαξιώσει.

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Διάλογος, η χαρά της Δημοκρατίας...

Σας βλέπουμε και σας χαιρόμαστε... Διαβάζετε τα δημοσιεύματά μας και σχολιάζετε. Αυτό ακριβώς θέλουμε. Αυτή είναι η τεράστια δύναμη των νέων μέσων. Σημερινό σχόλιο συναδέλφου που υπογράφει ως Περικλής:

«Κάλιο αργά παρά ποτέ... Η Ομοσπονδία μας απέκτησε το
gmail της καιτο blog της. Σε αυτούς που πήραν την καλή πρωτοβουλία συγχαρητήρια.
Το σχόλιο μου: Το πρώτο gmail-μήνυμα από γιο συνταξιούχου που διαβάζει την σιδηροδρομική εφημερίδα στην μάνα του. Τα παιδιά των σιδηροδρομικών αγαπούσαν και αγαπούν τον σιδηρόδρομο περισσότερο και από τους εργαζόμενους γονείς τους. Πολλά σε σιδηροδρομικές εγκαταστάσεις γεννήθηκαν και μεγάλωσαν. Ένας από αυτούς πρέπει να είναι και ο συντάκτης του πρώτου gmail. Περιποιεί τιμή σε όλους εμάς, της συμπληρωμένης τρίτης ηλικίας».

Ευχαριστούμε από καρδιάς.
Να ξέρετε πως σε κάθε δημοσίευμα μπορείτε να κάνετε σχόλιο που δημοσιεύεται αυτόματα. Και όλα τα μηνύματα θα δημοσιεύονται. Μόνο βρισιές δεν θα επιτρέψουμε.

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Μας γράφουν οι φίλοι μας


Άρχισαν να φτάνουν στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο μηνύματα. Δείτε το πρώτο που ήρθε. Πραγματικά τους πάτησε το τρένο...
Είμαι γιος σιδηροδρομικού - ο πατέρας μου έχει πεθάνει 13 χρόνια-
αλλά διαβάζω κάθε μήνα την εφημερίδα σας στην μητέρα μου -είναι 82 χρόνων και μόνη της- δεν μπορεί ούτε με τα γυαλιά της.
Σας στέλνω και μία αφίσα από τον Ισπανικό εμφύλιο πόλεμο, αλλά
δυστυχώς επίκαιρη.
Ευγένιος Σόγκας

Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Αρχίζουν να έρχονται τα σχόλια σας...

Πήραμε κι όλας το πρώτο σχόλιο σε δημοσίευμά μας σ' αυτόν τον ιστότοπο. Και είναι και για καλό! Ο συνάδελφος, Λιναρδόπουλος Κωνσταντίνος, μπήκε,είδε την ιστοσελίδα μας και τη σχολίασε κιόλας. Το σχόλιο του που δημοσιεύετε κανονικά μαζί με την απάντησή μας έχει ως εξής:

Χαίρομαι γιατί οι συνταξιούχοι σιδηροδρομικοί χρησιμοποιούν με άνεση την καινούργια τεχνολογία. Πιστεύω ότι αυτό είναι ακόμη μία τρανταχτή απόδειξη πως για τα δεινά και για την καθυστέρηση του ΟΣΕ οι μόνοι που δεν ευθύνονται είναι οι υπάλληλοί του. Ας όψονται οι γνωστοί σε όλους μας αίτιοι που μας έφεραν σ' αυτά τα χάλια .Μπράβο στη διοίκηση της ΟΣΣΕ.
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ”.

Ευχαριστούμε από καρδιάς συνάδελφε. Τα λόγια σου, βάλσαμο στην καθημερινή προσπάθεια να γίνουμε καλύτεροι, προς το συμφέρον όλων των συναδέλφων που εκπροσωπούμε. Εσείς βάζετε ψηλά τον πήχη των προσδοκιών. Κι εμείς είμαστε εδώ για να παίρνουμε τα μηνύματα των καιρών και να ανταποκρινόμαστε θετικά..

Σιγά σιγά, με τον καιρό θα δείτε κι άλλες θετικές αλλαγές τόσο στην εφημερίδα μας, όσο και στον ιστότοπό μας... Χρόνια πολλά σε όλους!

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Ένας νέος, απλός και ασφαλής τρόπος επικοινωνίας


Εδώ και δύο μήνες λειτουργεί το ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο στη διεύθυνση osse.email@gmail.com Εκεί μπορείτε να μας στείλετε κείμενα που θα θέλατε να δημοσιευθούν στη μηνιαία εφημερίδα μας Ο ΤΥΠΟΣ ή σ' αυτό εδώ το Blog.
Τα κείμενα μπορεί να είναι σε αρχεία word κι αν θέλετε μπορείτε να τα συνοδεύετε με φωτογραφίες ή σκίτσα σε αρχεία JBEG ή PDF. Να ξέρετε πως είναι άμεσα δημοσιεύσιμα.
Κάποια στιγμή θα πρέπει να... ξεκολλήσουμε από το FAX και το χειρόγραφο. Έτσι κι αλλιώς«βλέπουμε» ότι μπαίνετε εδώ και διαβάζετε τις αναρτήσεις μας. Τον ίδιο ηλεκτρονικό υπολογιστή χρησιμοποιήστε για να γράψετε και το κείμενό σας...
Είναι ένας τρόπος επικοινωνίας γρήγορος, εύκολος και ασφαλής. Και δεν μπαίνετε και στη διαδικασία να περιμένετε από τον ταχυδρόμο να επιδώσει την αλληλογραφία σας.
Για να σας δούμε... Εμείς ανοίγουμε καθημερινά το Μail Box και η χωρητικότητά τους είναι τεράστια.

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Η εφημερίδα της «Αναγέννησις»

Έπεσε στα χέρια μας και τη «ξεφυλλίσαμε» διεξοδικά, η εφημερίδα της «Αναγέννησις». Πρόκειται για τον «Συνταξιούχο ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ Βορείου Ελλάδος», έτος 11ο, αρ. φύλλου 68, Απρίλιος 2011.
Ωραία εμφάνιση, αν και κρατάει το στιλ της εφημερίδας, όπως την ξέραμε πριν από αρκετά χρόνια, χωρίς καμιά διάθεση εκσυγχρονισμού...
Καλοδουλεμένα τα θέματά της. Αναζητήστε τη. Άνθρωποι που «ψάχνονται» είναι πολύ ενδιαφέροντες και η δουλειά τους μετράει.
Καλή δύναμη και καλά κουράγια για τη συνέχεια συνάδελφοι...

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Σωματείο Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών Β. Ελλάδος «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΣ»

Ανακοίνωση – γνωστοποίηση
Το Σωματείο Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΣ», γνωστοποιεί στα μέλη του ότι στις 19 και 20 Μαΐου θα προβεί στις εκλογές για την ανάδειξη: α) 9μελούς Διοικήσεως, β) Αντιπρόσωποι για την ΟΣΣΕ, γ) 3μελούς ελεγκτικής επιτροπής.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα μέλη του νομού Θεσσαλονίκης θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στα γραφεία του Σωματείου Πτολεμαίων 21. Στα μέλη της ΕΠΑΡΧΙΑΣ θα σταλεί το πρώτο 10ήμερο σχετικός φάκελος και ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ αφού βάλουν τους σταυρούς προτίμησης θα στείλουν «επιστρέψουν» την απαντητική επιστολή στο Σωματείο μέχρι τις 19 Μαΐου 2011. Ο φάκελος δεν χρειάζεται χαρτόσημο.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΕΡΓΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΤΖΗΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Καλό Πάσχα


Οι άγιες μέρες των Παθών και της Ανάστασης του Ιησού Χριστού ας φέρουν στον κόσμο και στον καθένα ξεχωριστά αγάπη και οικογενειακή γαλήνη.
Το μεγάλος ιστορικό γεγονός της Αναστάσεως του Χριστού απετέλεσε τα ασάλευτο θεμέλιο, πάνω στο οποίο στηρίχθηκε το πνευματικό οικοδόμημα του Χριστιανισμού και έδωσε κουράγιο και δύναμη στους Αποστόλους και τους ήρωες της Εκκλησίας να κηρύξουν το Ευαγγέλιο του Χριστού.
Με άσβεστες στα χέρια μας τις λαμπάδες της λαμπροφόρου Αναστάσεως ας παραμερίσουμε, έστω και προς στιγμήν, τα σκοτάδια της σημερινής πραγματικότητας, για να αντικρίσουμε όσα και στην εποχή των Αποστόλων, το ελπιδοφόρο όραμα μιας νέας δημιουργίας, μια καινούριας καταξιωμένης ζωής.
Χρόνια πολλά σε όλους!
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΟΣΣΕ

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Ολοκληρώθηκε το νέο τεύχος της εφημερίδας

Ολοκληρώθηκε και οδεύει προς το πιεστήριο το νέο τεύχος (380) της εφημερίδας μας. Δείτε την ΕΔΩ, όπως θα κυκλοφορεί , μέχρι το Πάσχα, τυπωμένη...

Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Δείτε αυτό το εκπληκτικό βίντεο


Debtocracy by BitsnBytes

Το βίντεο αυτό αξίζει να το δείτε προσεκτικά. Έχει διάρκεια μία ώρα και 10 λεπτά και είναι φτιαγμένο από ανθρώπους με μεράκι. Αποδεικνύει με τον πιο απλό τρόπο ποιοι και πώς δημιούργησαν την κρίση που καλούμαστε όλοι εμείς σήμερα να πληρώσουμε...

Είναι το πρώτο βίντεο μια σειρά που υπόσχεται να δημιουργήσει η ίδια ομάδα με την οικονομική στήριξη των ίδιων των θεατών. Αυτό είναι το πρωτοποριακό στοιχείο.

Το άλλο αφορά στο γεγονός ότι η διανομή του είναι ελεύθερη. Κι αυτό για να το δουν όσοι περισσότεροι Έλληνες γίνεται, να προβληματιστούν και να αντιδράσουν οργανωμένα και δυναμικά.

Γιατί κάποια στιγμή και όχι μακριά από τώρα θα αντιδράσει...

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Ετοιμάζουμε νέο φύλλο


Η διαδικασία της συγκέντρωσης της ύλης και του “στησίματος” της εφημερίδας μας έχει τη δική της ιστορία. Ο Βασίλης μαζεύει το υλικό, η παράδοση γίνεται στα γραφεία της Ομοσπονδίας με τις αναγκαίες επισημάνσεις και υποδείξεις...

Αμέσως μετά, ο δημοσιογράφος αναλαμβάνει να... δημιουργήσει τον αναγκαίο χώρο για την προβολή τους και να σχεδιάσει τις σελίδες με τους τίτλους, τα σκίτσα και τις φωτογραφίες που συνοδεύουν τα θέματα.

Στη συνέχεια όλο αυτό το επεξεργασμένο υλικό πηγαίνει στη γραφίστρια, την Πόπη, που καλείται να το υλοποιήσει τεχνικά, προσθέτοντας τις τελευταίες πινελιές που θα κάνουν ακόμα πιο όμορφο το τελικό αποτέλεσμα. Ύστερα θα δούμε τις σελίδες, θα κάνουμε τις απαραίτητες διορθώσεις και θα σταλεί στο πιεστήριο για εκτύπωση μόλις δοθεί το “τυπωθείτω”.

Κάπως έτσι γίνεται η έκδοση των εφημερίδων Και φυσικά και η δικιά μας. Θέλει το χρόνο της, τον κόπο της, την υπευθυνότητά της. Και βρισκόμαστε στη φάση του τρίτου φύλλου, που αυτή τη φορά λειτούργησε ακόμα πιο γρήγορα και αποτελεσματικά.

Είναι μπροστά το Πάσχα και η Εργατική Πρωτομαγιά και η ανάγκη να φτάσει έγκαιρα στα σπίτια των συναδέλφων μεγάλη...

Γι' αυτό και σηκώσαμε ψηλά τα μανίκια... Ώρα για δουλειά!

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Υπάρχουν άνθρωποι που αγαπούν το σιδηρόδρομο

Το δημοσίευμα είναι από το ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΟΝΤΙΚΙ (06.04.2001) και δείχνει ανθρώπους από τη Βόρειο Ελλάδα που αγαπούν το σιδηρόδρομο να κινητοποιούνται για την επαναφορά, τη βελτίωση και την επέκταση του σιδηρόδρομου στη Δυτική Μακεδονία.

ΟΙ Φίλοι του Τρένου μπήκαν μπροστά. Μακάρι να βλέπαμε την κυβέρνηση να ανταποκρίνονταν θετικά στο αίτημά τους. Μαζί τους κι εμείς που δώσαμε τη ζωή μας στο μεγάλωμά του και στο στο άπλωμά τους σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Σε λειτουργία ο Σιδηροδρομικός Σταθμός Αχαρνών

Με καθυστέρηση τουλάχιστον έξι χρόνων παραδίδεται σήµερα στο επιβατικό κοινό ο σταθµός του Σιδηροδροµικού Κέντρου Αχαρνών (ΣΚΑ) της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Ο ΣΚΑ, του οποίου το κόστος κατασκευής ξεπέρασε τα 132 εκατ. ευρώ, θα αποτελέσει τον µεγαλύτερο σιδηροδροµικό κόµβο στην Ελλάδα, όπου θα διασταυρώνονται όλα τα σιδηροδροµικά δίκτυα της χώρας (υπεραστικά και προαστιακός).

Ο σταθµός είναι διώροφος, εξυπηρετώντας στο πρώτο επίπεδο τη σιδηροδροµική κίνηση προς τη Χαλκίδα και τη Θεσσαλονίκη και στο δεύτερο επίπεδο την κίνηση µεταξύ του αεροδροµίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» και της Μαγούλας.

Σύµφωνα µε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, από το ΣΚΑ θα εξυπηρετούνται οι επιβάτες όλων των αµαξοστοιχιών του άξονα Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Αθήνα και Αθήνα - Χαλκίδα - Αθήνα, καθώς και του προαστιακού σιδηροδρόµου που εκτελούν δροµολόγια στο τµήµα Αεροδρόµιο - Λιόσια - Μαγούλα - Κιάτο και αντιστρόφως।

  • Αναδημοσίευση από http://news247.gr/

Επιτέλους μαζί!

Σύνδεσμος Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ

Γράφει ο Παραστατίδης Γιώργος Ταμίας του Συνδέσμου

Στις 2 Φεβρουαρίου 2011 στο ξενοδοχείο CAPSIS στη Θεσσαλονίκη, έγινε από τα δυο σωματεία η κοπή της ετήσιας βασιλόπιτας για το καλό του νέου έτους, όπως το θέλει η παράδοσή μας. Χωρίς δισταγμούς και με αισιοδοξία, συμφώνησαν σχεδόν όλα τα μέλη των διοικήσεων για αυτήν την εκδήλωση που σκοπό έχει πέρα από το εθιμοτυπικό μέρος και μια ευκαιρία:
Να ανταλλάξουμε ευχές και να μάθουμε για την προσωπική υγεία των πρώην συναδέλφων μας. Να συζητήσουμε τις ανησυχίες μας για αυτά τα πρωτόγνωρα που συμβαίνουν γύρω μας και μας αφορούν. Να κουβεντιάσουμε για τις προοπτικές απαξίωσης της κοινωνίας και ιδιαίτερα των νέων παιδιών που εγκαινιάζονται τις μέρες μας από αυτούς που εκάστοτε μας κυβερνούν. Να θυμηθούμε ότι με αγώνες, σκληρή δουλειά και σε άθλιες συνθήκες εργασίας ανταποκριθήκαμε στα καθήκοντά μας με μισθούς πείνας. Να ομολογήσουμε τα πιθανά λάθη μας που συνέβαλαν στην αποσύνθεση του κοινωνικού ιστού των σιδηροδρομικών, προωθώντας ατομικά συμφέροντα και όχι ώριμα δικαιώματα όλων. Να καταγγείλουμε την αδιαφορία που επικρατεί για την οικονομική συρρίκνωση της σύνταξής μας, από αυτούς που με ευκολία τη λεηλάτησαν. Να επισημάνουμε σε αυτούς που έχουν καθήκον να ακούν το λαό, ότι διαφωνούμε με την προβολή των αριθμών και επιθυμούμε αξιοπρεπή και στοιχειώδη επιβίωση του λαού της εργασίας και των συνταξιούχων. Να αντισταθούμε σε αυτούς που αδιαφορούν να κάνουν πράξη την επιθυμία όλων των συνταξιούχων στη βόρεια Ελλάδα να είναι όλοι μαζί σε ένα σωματείο ισχυρό, σύγχρονο, αποτελεσματικό, ελπιδοφόρο.
Με την πρωτοφανή και μεγάλη συμμετοχή τους οι συνταξιούχοι σιδηροδρομικοί στην εκδήλωση της κοπής της βασιλόπιτας, έστειλαν κατά την άποψή μου και ένα μήνυμα. Πρέπει αυτοί που έχουν την ευθύνη των διοικήσεων των δυο σωματείων να εγκαταλείψουν την αδιαλλαξία σε θέματα ενότητας των συνταξιούχων, να αφήσουν κατά μέρος τις άγονες αντιπαραθέσεις και να προχωρήσουν το αυτονόητο. Εγώ προσωπικά συγχαίρω όλους εκείνους που βοήθησαν να γίνει η ενωτική κοπή της πίτας. Πιστεύω σύντομα να έχουμε και άλλες στοχευμένες ενωτικές πρωτοβουλίες και σε άλλα θέματα από τα δυο σωματεία.

Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Σύνδεσμος Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών Θεσσαλίας

Πρόσκληση

Καλούνται τα μέλη του Συνδέσμου Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών Θεσσαλίας σε ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση που θα γίνει την 4η Μαΐου 2011 ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα 18:00, στο κέντρο FORUM (Δεληγιώργη 9) στο Βόλο.

Σε περίπτωση μη απαρτίας, η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί οριστικά την 11η Μαΐου 2011 ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα 18:00.

Θέματα ημερήσιας διάταξης:

  1. Απολογισμός δράσης της Διοίκησης έτους 2010.

  2. Έγκριση ισολογισμού – Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής

  3. Έγκρισης προϋπολογισμού 2011

  4. Ανακοινώσεις – εισηγήσεις – προτάσεις κλπ

Παρακαλούνται οι συνάδελφοι – σες να προσέλθουν προς ενημέρωσή τους για διάφορα θέματα που τους απασχολούν.

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

ΧΡ. ΜΑΝΤΟΥΔΗΣ Γ. ΚΑΝΑΡΙΔΗΣ