Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Σχεδιάζουν "χτύπημα" στις εφημερίδες


Κάθε μέρα που περνάει οι κυβερνητικοί... φωστήρες ψάχνουν να βρουν τρόπους για να φιμώσουν κάθε ελεύθερη φωνή που τους ενοχλεί.Στο “Μεσοπρόθεσμο” αναφέρεται μια παράγραφος για τα Μ.Μ.Ε. Και με αφορμή αυτό επιχειρούν μέσα στον Αύγουστο να κόψουν τον ομφάλιο λώρο που κρατάει στη ζωή τα μικρά έντυπα τα οποία εκδίδουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ή οι εξωραϊστικοί σύλλογοι.Επιχειρούν να σταματήσουν την επιδότηση στα ταχυδρομικά τέλη κάτι που αν τελικά συμβεί, θεωρείται δυσβάστακτο το κόστος και θα αναγκάσει πολλούς να αναστείλουν τις εκδόσεις τους.Εμείς εδώ, στον ΤΥΠΟ, θεωρούμε ότι τίποτα δεν μας χαρίστηκε και θα υπερασπιστούμε μέχρις εσχάτων το δικαίωμα των συναδέλφων στην ενημέρωση.Δεν θα υποκύψουμε, δεν θα συμβιβαστούμε, δεν έχουμε καμιά διάθεση να βάλουμε νερό στο κρασί μας. Όπως μέχρι τώρα, βρήκαμε τον τρόπο να προβάλουμε τα ζητήματα που μας αφορούν και μας ενδιαφέρουν, έτσι θα κάνουμε και τώρα.Θα βρούμε τον τρόπο να ξεπεράσουμε τα προβλήματα που μας βάζουν... Λογαριασμό έχουμε να δώσουμε μόνο σε σας που μας εμπιστεύεστε και μας στηρίζετε με την αγάπη σας...Σε καμιά εξουσία, ότι χρώμα κι αν έχει, δεν θα σκύψουμε το κεφάλι...

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Τα δικαιολογητικά για το επίδομα λουτροθεραπείας


Τι πρέπει να ξέρετε για να πάρετε το επίδομα λουτροθεραπείας; Δείτε τη σχετική εγκύκλιο και καταθέστε τα σωστά δικαιολογητικά . Πατήστε πάνω στην εικόνα για να διαβάστε πιο καθαρά το έγγραφο...

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Σύνδεσμός Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ
Η Γενική Συνέλευση του συνδέσμου Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ, συνεδρίασε στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης στις 19/5/2011. Κρίθηκε αναγκαίο από τη συνέλευση να προβάλλουμε τις ανησυχίες μας για το μέλλον, τόσο της κοινωνίας μας, όσο και των συνταξιούχων γενικότερα και να αποφύγουμε στείρες διεκδικήσεις που μόνον εντυπώσεις δημιουργούν, χωρίς να πείθουν ούτε αυτούς που τα γράφουν. Είναι αναγκαίο να προχωρήσει άμεσα η κυβέρνηση στην καταδίκη όλων αυτών που λυμαίνονται τον εθνικό πλούτο της χώρας και δεν συμβάλλουν πουθενά και με τίποτε στις δύσκολες οικονομικά στιγμές που ζούμε (θυμίζουμε ότι οι συνταξιούχοι έχασαν το 35% της σύνταξής τους. Καιρός είναι να πληρώσουν και αυτοί από αυτά που έκλεψαν). Ταυτόχρονα, αντιστεκόμαστε στην ανεύθυνη στάση που εξακολουθούν να κρατούν τα σωματεία, ομοσπονδίες, συνδικαλιστές στα σοβαρά εργασιακά και όχι μόνον θέματα που από χρόνια έχουν σκόπιμα αγνοηθεί για ευνόητους λόγους.
Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την χρεοκοπία του Ασφαλιστικού μας φορέα και θεωρούμε υπεύθυνο όλο το κοινοβούλιο και τις κυβερνήσεις του
Όχι σε άλλη οικονομική υποβάθμιση στους χαμηλοσυνταξιούχους
Ζητάμε την ενδυνάμωση του κλάδου ασθενείας και τη βιωσιμότητά του
Αντιστεκόμαστε στην πολιτική της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. που υπερασπίζονται τους αριθμούς και όχι τους φτωχούς ανθρώπους
Να επιστραφεί η παρακράτηση του 10% του εφάπαξ στους συνταξιούχους που το δικαιούνται, σύμφωνα με τις δικαστικές αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας
Να επανέλθει το παλαιό καθεστώς με τα ελευθέρας στα δρομολόγια των τρένων, γιατί αυτό συμβαίνει σε όλα τα κράτη της Ε.Ε.
Το ψήφισμα αυτό να επιδοθεί σε κάθε αρμόδιο.

Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Απόψεις και σχόλια

Tου Ξανθόπουλου Αθανασίου τέως Μηχ/ρχη Α΄ του Μ.Θ.
Φίλοι και συνάδελφοι συνταξιούχοι,
είναι γεγονός ότι την κάτω βόλτα σαν χώρα αρχίσαμε να την παίρνουμε σιγά –σιγά μετά την μεταπολίτευση (για αυτό το κάθε κόμμα εξουσίας να πάρει το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί) με ουσιαστική αρχή το 1981 που πολλοί από εμάς μεταξύ των οποίων και εγώ, δώσαμε βάση για ένα καλύτερο αύριο σε λαοπλάνους ηγέτες, οι οποίοι με ξένα κόλλυβα κάνανε μνημόσυνο και με την πολιτική του διαίρει και βασίλευε φθάσαμε στο σημερινό χάλι.
Δεν μπορεί κανείς να διαφωνήσει ότι ΜΟΝΟ ΕΩΝΜΕΝΟΙ χωρίς κομματικές ταυτότητες και παρωπίδες μπορούμε να πετύχουμε. Λίαν επιεικώς είναι βλακεία να λέμε «εγώ ανήκω στο τάδε κόμμα» γιατί αυτά γεννήθηκαν από εμάς και όχι εμείς από αυτά. Συνεπώς αυτά ανήκουν σε μας και όχι εμείς σε αυτά.
Ας πάμε όμως στο σήμερα που δυστυχώς μας έμελε να βιώσουμε την μπόρα της διακυβέρνησης από ένα κόμμα εξουσίας που έχει κακοποιήσει στο μέγιστο την έννοια της λέξης ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Και το λέω αυτό γιατί αναφερόμενοι λένε «η Δημοκρατία μας» φράση που σημαίνει ό,τι θέλει ο καθένας. Η δημοκρατία είναι μια, με συγκεκριμένες υποχρεώσεις και δικαιώματα για όλους ανεξαιρέτως και με πλήρη ισότητα είτε είσαι πολίτης είτε είσαι πρωθυπουργός ή υπουργός ή βουλευτής. Σήμερα λοιπόν, ζούμε στην χειρότερη μορφή της, μια πολιτική Δικτατορία που μπροστά της οι στρατιωτικές ωχριούν. Και επειδή κάποιοι βγάζουν σπυράκια ή σιχαίνονται όσους για κάποιες περιπτώσεις αναφέρονται σε δικτατορίες, χωρίς απαραίτητα να είναι χουντικοί, θα τους θυμίσω ότι την κοινωνική ασφάλιση (που διαλύουν σιγά – σιγά) με την ίδρυση του ΙΚΑ, την έκανε η δικτατορία του Μεταξά. Οι κυβερνώντες μας έχουν γεμίσει με ψέματα, όπως αρχικά με το «λεφτά υπάρχουν» και πρόσφατα ότι το δάνειο των 110 είναι για μισθούς και συντάξεις, ενώ είναι μόνο για πληρωμή τόκων. Υποτιμούν την νοημοσύνη μας συνεχώς. Αλήθεια πού είναι το ολιγομελές κυβερνητικό σχήμα με το πλήθος αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών; Πού είναι τα μικρά αυτοκίνητα για τις μετακινήσεις τους για λόγους οικονομίας; Εδώ βλέπουμε μόνο Audi A6 και Μερσεντές. Μας λένε ό,τι θέλουν να σώσουν την Ελλάδα. Η Ελλάδα δεν σώζεται καταστρέφοντας τους έλληνες γιατί απλά η Ελλάδα είναι οι Έλληνες και καταστρέφοντας αυτούς καταστρέφετε και την Ελλάδα.
Πολιτική με ζεϊμπέκικο δεν γίνεται. Αν αρέσει τόσο πολύ σε κάποιους, ας κάνουν καριέρα σαν χορευτές και όχι σαν πολιτικοί. Γιατί τότε με το λιγότερο που τους χαρακτηρίζουν είναι αυτό της έλλειψη της σοβαρότητας και την τάση τους να γίνονται γελοίοι. Μεταξύ των άλλων καλά θα κάνουν να μιλούν σωστά την γλώσσα (και να μην λένε δικές τους λέξεις) και αυτή να μιλάνε πάντα όπου βρίσκονται για αυτό και υπάρχουν οι μεταφραστές. Είδατε τον Τούρκο; Πάντα μιλάει τουρκικά όπως και ο κύριος «καλό κουράγιο» που εξαιτίας μας έχασε την προπόνησή του λες και οι υπηρεσίες που προσφέρει είναι άμισθες. Πιστεύω πως υπηρεσίες όπως ΟΣΕ (που τον διαλύσανε σε 5 κομμάτια για να βολέψουνε τους δικούς τους) ΟΤΕ – ΔΕΗ για λόγους εθνικής ασφάλειας, πρέπει να ανήκουν 100% στο κράτος. Τι δουλειά έχουν οι ιδιώτες σε αυτές όπως και στα διόδια. Με τι κατασκευάστηκαν όλες αυτές οι υποδομές; Με χρήματα ιδιωτών ή με χρήματα από τους φόρους του ελληνικού λαού; Αλλά η εξήγηση είναι απλή. Όταν αυτές οι υποδομές ανήκουν στο κράτος δεν μπορούν να φάνε παρά μόνο από τις προμήθειες και τις παραγγελίες υλικών. Ενώ όταν είναι σε ιδιώτες τότε για σκεφτείτε ποιοι έχουν μετοχές, ο απλός Έλληνας ή ο οικονομημένος από μίζες πολιτικός και μεγαλοεργολάβος και εκδότης εφημερίδας; Για αυτό λοιπόν αν θέλουν το καλό της Ελλάδας, ας μειώσουν τις αποδοχές και τις χορηγήσεις τους για ρούχα – παπούτσια – κινητά – εισφορές για 2η σύνταξη βάση του επαγγέλματός τους και τόσα άλλα που δεν γνωρίζουμε, βάση των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων. Αλήθεια γιατί δεν μειώνετε το προσωπικό της βουλής που υπερδιπλασιάστηκε; Γιατί πρέπει να επιχορηγούνται οι βουλευτές για να διατηρούν γραφεία στις εκλογικές τους περιφέρειες για εξυπηρέτηση των ψηφοφόρων τους, αφού λένε ότι εκλέγονται για όλους τους Έλληνες ανεξάρτητα από την ιδεολογία τους. Μεγάλη ευθύνη φέρουν και πολλοί δημοσιογράφοι που λόγο πολιτικής τοποθέτησης δεν είναι αντικειμενικοί. Πιστεύω πως δημοσιογράφοι και συνδικαλιστές δεν πρέπει να έχουν κομματικές ταυτότητες εκτός και αν είναι λογικό να βλέπουμε πρώην συνδικαλιστές να γίνονται νομάρχες – βουλευτές – υπουργοί – διευθύνοντες σύμβουλοι. Για αυτούς πρέπει να ισχύει χωρίς παραθυράκια το απόλυτο ασυμβίβαστο.
Όσο για κάποιους από αυτούς που προκάλεσαν τους αντιδρώντες και αγανακτισμένους Έλληνες κάποιας περιοχής «Γκάου» για τους αντιδρώντες και «τραμπούκους» για τους αγανακτισμένους τι να πω. Το να τους φτύσει κανείς είναι σαν να λερώνει το σάλιο του. Πού είναι οι ευαίσθητοι υπεύθυνοι για τον πολιτισμό κα την αισθητική που πρέπει να χαρακτηρίζει μια χώρα να δούνε τις στρατιές αναπήρων εισαγόμενων ζητιάνων που μας ντροπιάζουν και μας προσβάλλουν. Αλλά εκεί που διαμένουν οι πατρίκιοι της πολιτικής δεν υπάρχουν τέτοια φαινόμενα γιατί μόλις παρουσιάζονται, αντιμετωπίζονται.
Και κάτι για τους αρμόδιους σχετικά με την εφαρμογή του Καλλικράτη. Να έχουν υπόψη ότι από την εφαρμογή του και στους δήμους που υπήχθησαν σε άλλους λόγο έλλειψης προσωπικού, έχουμε πήξει στο σκουπίδι γιατί δεν μαζεύονται. Και εδώ ταιριάζει πώς κάποιοι πολιτικοί δεν μπορούν ούτε σε 2 γαϊδούρια άχυρο να μοιράσουν, αφού δεν μπορούν να υπολογίσουν μια παραγωγή σκουπιδιών βάσει του αριθμού των κατοίκων ώστε να υπάρχει και ανάλογο προσωπικό αποκομιδής τους.
Σε δρόμους και πλατείες πρέπει να υπάρχουν ονόματα και προτομές ή αγάλματα ανθρώπων που τίμησαν την Ελλάδα με τους αγώνες και την προσφορά τους και όχι αυτά άχρηστων και λαοπλάνων ηγετών και πολιτικών. Πολύ θα ήθελα για την υπάρχουσα κατάσταση, κάποιο σχόλιο από κάποιους «συντρόφους» που λέξεις όπως «μπούσουλας και ντιρεκτίβα» τις είχαν ψωμοτύρι. Οι θεσμοί μας προσβάλλουν με φράσεις όπως «μαζί τα φάγαμε» και αποκαλώντας τους δημόσιους υπαλλήλους «κοπρίτες». Να μην ξεχνάνε όμως ότι και αυτοί δημόσιοι υπάλληλοι είναι και μάλιστα τελείως αντιπαραγωγικοί αλλά υψηλά αμειβόμενοι, χωρίς καμία τιμωρία έστω και λεκτική. Όταν όμως προσβάλλονται θεσμοί, τότε τα πρόστιμα πέφτουν από το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο. Αλλά εδώ πώς σας ξέφυγε η λέξη ΕΘΝΙΚΟ όταν την έχετε καταργήσει μετονομάζοντας κάποια υπουργεία;
Κύριοι κυβερνώντες, μας έχετε προδώσει και το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να φύγετε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Υ.Γ. αυτή η ευαισθησία από κάποιους υπουργούς για ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα σχετικά με την δημοσίευση ονομάτων πρώην πολιτικών για οικονομικές διεκδικήσεις είναι το κερασάκι στο θέατρο του παραλόγου που ζούμε και επιβεβαιώνεται με την παροιμία πως «Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει».