Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

12.500 υπάλληλοι του ΕΟΠΥΥ, ΟΤΑ και ασφαλιστικών ταμείων… θύματα του κύματος κινητικότητας

Η επιτάχυνση της αξιολόγησης των ΝΠΙΔ του Δημοσίου, προκειμένου να προκύψουν οι οργανισμοί και φορείς που θα κλείσουν και από τους οποίους θα προέλθουν οι απολύσεις του 2014, το δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας και οι προσλήψεις στους τομείς της υγείας και του φοροεισπρακτικού μηχανισμού ήταν τα κύρια ζητήματα της συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπό τον πρωθυπουργό.
Ο αρμόδιος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυρ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τους συναδέλφους του ότι το πρώτο κύμα διαθεσιμότητας έχει ήδη κλείσει και πως χρειάζεται η συμβολή όλων των υπουργών για να ολοκληρωθεί πλέον τους πρώτους μήνες του 2014 και το δεύτερο κύμα 12.500 υπαλλήλων, οι οποίοι, κατά βάση, θα προέλθουν από τους δήμους και το χώρο της υγείας.
Για το μεν χώρο της υγείας και συγκεκριμένα τον ΕΟΠΥΥ, τις επόμενες εβδομάδες θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του προσωπικού.
Τι σημαίνει για μας κάτι τέτοιο. Μα τι άλλο από ακόμα χειρότερο επίπεδο προσφορά ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για τους συνάδέλφους και τις συναδέλφισσες...
Ας το έχουμε υπόψη μας για να δούμε πώς θα το αντιμετωπίσουμε...
  • Πηγή:www.capital.gr

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Πολυτεχνείο 40 χρόνια μετά...

Είσαι εσύ που, 40 χρόνια μετά, κάνεις απολογισμό και καταρρέεις όταν συνειδητοποιείς την κατάληξη των πραγμάτων. Είσαι εσύ, που γέννησες Εμάς, που είμαστε τώρα στα 30 παρά κάτι ή στα 30 και κάτι. Εμάς, που ζούμε μια άτυπη δικτατορία της εποχής μας.
Είσαι εσύ. Ο 60 χρονών παρά κάτι ή ο 60 ετών και κάτι... Εσύ, που τότε ήσουν ο πρωταγωνιστής και τώρα έχεις γίνει άθλιος κομπάρσος του εαυτού σου. Εσύ, που στα 20 σου, αγωνίστηκες για δανεικά ιδανικά, για αξίες, δικαιώματα και αξιοπρέπεια. Εσύ, που πάλεψες κατά του φασισμού και σήμερα αποδέχτηκες να υπάρχει δίπλα σου. Εσύ, που βολεύτηκες και επαναπαύτηκες με τα πολλά ή με τα λίγα, που τελικά σου έδωσαν. Εσύ, που τότε ήσουν απροσκύνητος και μετά προσκύνησες με πάθος, τα σώβρακα, τις φανέλες. Εσύ, που έκανες προέκταση του κώλου σου, τον καναπέ του σπιτιού σου και προέκταση της κοιλιάς σου μια επίπεδη οθόνη. Εσύ, που κάποτε κατέβαινες στους δρόμους και διαδήλωνες και τώρα η μόνη σου επανάσταση περιορίζεται σε σατιρικές εκπομπές και κίτρινες παραπολιτικές ειδήσεις. Εσύ, που κάποτε διάβαζες στα κρυφά με καμάρι, αριστερές εφημερίδες και τώρα περιορίζεσαι να διαβάζεις μόνο τα κουπόνια και τις πρόσφορες των φυλλάδων.
Είσαι εσύ, που σήμερα μετράς ένα-ένα τα ένσημά σου για να βγεις στη σύνταξη... μα, τελικά, δεν σου φτάνουν. Είσαι εσύ, που αποσύρεσαι σιγά-σιγά με σκυμμένο το κεφάλι, ντροπιασμένος για τη γενιά σου και τον ίδιο σου τον εαυτό. Εσύ, που με τις επιλογές σου, κουρέλιασες το μέλλον σου, το μέλλον των παιδιών σου και των εγγονιών σου.
Πρόλαβες όμως και είδες πράγματα. Έκανες περιουσία, μικρή ή μεγάλη. Κατάφερες πολλά και τίποτε.
Είσαι εσύ, που 40 χρόνια μετά, κάνεις απολογισμό και καταρρέεις όταν συνειδητοποιείς την κατάληξη των πραγμάτων.
Είσαι εσύ, που γέννησες Εμάς, που είμαστε τώρα στα 30 παρά κάτι ή στα 30 και κάτι. Εμάς, που ζούμε μια άτυπη δικτατορία της εποχής μας. Έναν αόρατο φασισμό που μας έχει επιβάλει να επιβιώνουμε αντί να ζούμε. Είμαστε εμείς, που πλέον απολαμβάνουμε την πτώση, όσων έφτιαξες Εσύ. Των όσων εσύ, άφησες σταδιακά να καταρρεύσουν μένοντας αμέτοχος.
Και η βλακεία ξέρεις ποια είναι; Πως σου μοιάζουμε αισχρά... Και τα 40 χρόνια που περάσαν δεν είναι τίποτε σε αυτά που έρχονται, με τη μεταπολίτευση να επαναλαμβάνεται και να επαναλαμβάνεται και να ξαναεπαναλαμβάνεται, με λίγο διαφορετικές καταστάσεις και πρόσωπα.
40 χρόνια μετά... προσπαθούμε να επιβιώσουμε από τις απανωτές φόλες.
  • Από το site Protagon

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Ξεκίνησαν οι εργασίες του 13ου Πανσιδηροδρομικού Συνεδρίου στο Βόλο

Στο Βόλο πραγματοποιείται από σήμερα το πρωί το 13ο Πανσιδηροδρομικό Συνέδριο της ΠΟΣΣ. Στο Συνέδριο λαμβάνουν μέρος 47 σύνεδροι από τα Σωματεία μέλη της Ομοσπονδίας μας. Τα Σωματεία που έχουν τις προϋποθέσεις για να είναι εκεί:
  1. Ένωση Συντ/χων Σιδ/κών ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ (Έδρα Θεσσαλονίκη)
  2. Ένωση Συντ/χων Σιδ/κών Λαρισαϊκού Δικτύου ΛΑΡΙΣΑΪΚΟΣ (έδρα Αθήνα)
  3. Ένωση Συντ/χων Σιδ/κών Δικτύου Πελοποννήσου ΣΠΑΠ (έδρα Αθήνα)
  4. Ένωση Συντ/χων Σιδ/κών ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ (έδρα Θεσσαλονίκη)
  5. Ένωση Συντ/χων Σιδ/κών Θεσσαλίας (έδρα Βόλος)
Οι εργασίες του Συνεδρίου θα έχουν διάρκεια δύο ημερών, 13 και 14 Νοεμβρίου 2013 και θα πραγματοποιηθούν στο ξενοδοχείο PARK του Βόλου.
Όπως είναι γνωστό το 13ο Πανσιδηροδρομικό Συνέδριο της ΠΟΣΣ είναι εκλογικό και από τις διαδικασίες του θα προκύψει η νέα διοίκηση της Ομοσπονδίας μας, ενώ θα συζητήσει και θα αποφασίσει για μια σειρά από σημαντικά ζητήματα που μας αφορούν.
Αναλυτικό ρεπορτάζ θα υπάρχει στο επόμενο φύλλο της Ομοσπονδίας μας.

Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Τα νέα γραφεία της Ομοσπονδίας μας

Εδώ σ' αυτή την πολυκατοικία, επί της οδού Βούλγαρη 1 και Πειραιώς, ιδιοκτησίας ΓΣΕΕ που έχει παραχωρηθεί στη ΑΓΣΣΕΕ, στον 5ο όροφο στεγάζεται η Ομοσπονδία μας.
Μεταφερθήκαμε από την Χαλκοκονδύλι 1 στην πλατεία Κάνιγγος, επιτυγχάνοντας μια ακόμα καλύτερη διαχείριση στα οικονομικά της. Οι ώρες που μπορείτε να μας βρείτε είναι οι ίδιες όπως και τα τηλέφωνα και fax 210 3832103 3833501

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Έτοιμη και η εφημερίδα μας

Σε λίγο θα βρίσκεται στα σπίτια των συναδέλφων η εφημερίδα της Ομοσπονδίας μας Ο ΤΥΠΟΣ. Με θέματα επικαιρότητας και κεντρικό το 13ο εκλογικό πανσιδηροδρομικό συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο στις 13 – 14 Νοέμβρη και θα δώσει τη νέα διοίκηση.
Μια προσπάθεια δημοσιογραφική που κάθε δίμηνο αποδίδει καλούς καρπούς. Μια από τις λίγες συνδικαλιστικές οργανώσεις που συνεχίζει, απτόητη, την έκδοση εφημερίδας...
  • Για να τη διαβάστε Πατήστε ΕΔΩ.