Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Ας υποδεχτούμε το 2014 που έρχεται...

Με μια καλή κουβέντα, ενθαρρυντική από αυτές που χρειαζόμαστε για να τα βγάλουμε πέρα με αξιοπρέπεια και τη χρονιά που μας έρχεται, ας καλωσορίσουμε το 2014. Με την ελπίδα να αποδειχτούν ένα κακό όνειρο, όλα όσα ζούμε και μας επηρεάζουν τόσο τις συντάξεις μας όσο και στην παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης... Ζητάμε πολλά; Καθόλου! Δουλέψαμε τίμια μια ζωή, προσφέραμε στην εθνική οικονομία και τώρα δεν ζητάμε τίποτα, πέρα από το αυτονόητο...

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Το μήνυμα του Συνεδρίου, Ενότητα και Αντίσταση


Το 13ο Πανσιδηροδρομικό Συνέδριο της ΠΟΣΣ που πραγματοποιήθηκε στον Βόλο στις 13 & 14 Νοεμβρίου 2013, στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία.
Το σύνθημα του Συνεδρίου ήταν ΕΝΟΤΗΤΑ και ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ.
Αυτές οι λέξεις, σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά, έχουν ιδιαίτερη σημασία και ήταν ομόφωνη η απόφαση του Συνεδρίου ότι η μεγάλη δύναμη των Συντ/χων, όχι μόνο των Σιδ/κών αλλά όλων των Συντ/χων της Ελλάδος, πρέπει να εκφραστεί με κάθε τρόπο και σε όλα τα μέτωπα έτσι ώστε να σταματήσει ο εξευτελισμός, η εξαθλίωση και η προσπάθεια πλήρους εξόντωσής τους.
Οι Συντ/χοι που αποτελούν μεγάλη ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ και ΔΥΝΑΜΗ βροντοφωνάζουν ότι είναι παρόντες, υπάρχουν και είναι έτοιμοι για ΔΡΑΣΗ, ΑΓΩΝΕΣ και για ΠΡΟΣΦΟΡΑ.

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Παράταση ισχύος ασφαλιστικών βιβλιαρίων

Απόφαση Δ.Σ. ΤΑΥΤΕΚΩ
Εγκρίνεται η παράταση έως 30-6-2014 της ισχύος των ασφαλιστικών βιβλιαρίων, τα οποία είχαν θεωρηθεί για το έτος 2012 ή το 2013, των μελών οικογενείας των άμεσα ασφαλισμένων του πρώην Τομέα Ασθένειας Προσωπικού ΟΤΕ, εφόσον συνεχίζουν να πληρούνται οι προϋποθέσεις της ασφάλισης, δηλαδή τα τέκνα άνω των 18 ετών να παραμένουν άνεργα, άγαμα και αστράτευτα ή να συνεχίζουν τις σπουδές τους, η σύζυγος να μην εργάζεται κ.λ.π.
Σε κάθε περίπτωση που οι ανωτέρω προϋποθέσεις δεν πληρούνται απαγορεύεται η χρήση από τον ασφαλισμένο του βιβλιαρίου ασθενείας για παροχή σε είδος και σε χρήμα και το ΤΑΥΤΕΚΩ επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμά του.
Οι προϋποθέσεις ασφαλιστικής ικανότητας θα ελεγχθούν κατά την επόμενη θεώρηση των βιβλιαρίων.
Εξαιρούνται οι παρακάτω περιπτώσεις ασφαλισμένων (άμεσα και έμμεσα μέλη) που διέπονται από τις διατάξεις της προαιρετικής ασφάλισης :
  • Οι υπαχθέντες στο πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης του ΟΤΕ στις 30-12-2012, για τους οποίους έχει εκδοθεί σχετική εγκύκλιος.
  • Όσοι πρόκειται να ενταχθούν σε επόμενο πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης.
  • Όσοι υπάγονται στις λοιπές περιπτώσεις προαιρετικής ασφάλισης.

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Νέα διοίκηση στην Ομοσπονδία...

Από αριστερά ο νέος Γενικός Γραμματέας Κυριάκος Κάσσης. Δίπλα του ο πρόεδρος, Βασίλης Αποστολόπουλου.
Η νέα Διοίκηση συνεδριάζει την Τετάρτη το πρωί με την ακολουθεί σύνθεση: ΠρόεδροςΒασίλειος Απαστολόπουλος, Αναπληρωτής πρόεδρος Αλέξης Αλεξίου, Αντιπρόεδρος
Γεώργιος Παραστρατίδης, Γενικός Γραμματέας Κυριάκος Κάσσης, Αναπλ. Γεν. Γραμματέας Στυλιανός Τσαλδάρης, Οικονομικός Γραμματέας Νικόλαος Τζίκας, Αναπλ. Οικον. Γραμματέας Γεώργιος Πάντος, Οργανωτικός Γραμματέας Απόστολος Καρκαλάς, Υπεύθυνος Τύπου και Δημοσίων ΣχέσωνΑναστάσιος Βοζινός, Μέλη Κων/νος Περγαντόπουλος Χρήστος Τουμπανάκης.
Ήδη ετοιμάζουμε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας Ο ΤΥΠΟΣ που θα είναι έτοιμος για να πάει στα σπίτια των συναδέλφων οριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων. Σε λίγο περισσότερα...

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 6 Μ.Μ.
Η ανάλγητη και αδιέξοδη πολιτική της Κυβέρνησης συνεχίζεται με τον υπό ψήφιση  προϋπολογισμό του 2014 που αποτελεί συνέχεια των προηγούμενων και στηρίζεται σε αντιαναπτυξιακές λογικές, φορομπηχτικές πολιτικές σκληρής λιτότητας, ανακυκλώνει την ύφεση και την κοινωνική ισοπέδωση, επιδιώκοντας να κτίσει δημοσιονομικό πλεόνασμα πάνω σε κοινωνικά συντρίμμια.
Η Κυβέρνηση συνεχίζει κατ΄εντολήν των δανειστών να κρατά κλειστά τ΄αυτιά της στην κραυγή αγωνίας των εκατοντάδων χιλιάδων ανέργων, των ανασφάλιστων εργαζομένων, εκείνων που εργάζονται χωρίς να αμείβονται, των συνταξιούχων που προσπαθούν να ζήσουν με πενιχρές συντάξεις, ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας που γονατίζει από τα χαράτσια και την φοροεπιδρομή, μη μπορώντας να καλύψει πλέον ούτε τις βασικές της ανάγκες.
Η ΓΣΕΕ συνεχίζοντας τον αγώνα της για να μπει οριστικό τέλος σε αυτές τις βάρβαρες και καταστροφικές πολιτικές, αποφάσισε σε σημερινή έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής της Επιτροπής να πραγματοποιήσει συλλαλητήριο διαμαρτυρίας το Σάββατο 7 Δεκέμβρη, ημέρα ψήφισης του Προϋπολογισμού στις 18.00 στην Πλατεία Συντάγματος.
Απαίτηση όλων είναι να σταματήσει η Κυβέρνηση εδώ και τώρα να μας θεωρεί λογιστικά «νούμερα» στους υπολογισμούς της. Να ληφθούν άμεσα μέτρα στήριξης των κοινωνικά αδύναμων στρωμάτων της κοινωνίας και να μπει τέλος στον Γολγοθά των μέτρων και την καθημερινή σταύρωση των Ελλήνων.
Να σταματήσει εδώ και τώρα κάθε σκέψη για νέα μέτρα, νέα χαράτσια, νέες περικοπές σε συντάξεις, για άρση των πλειστηριασμών. Να σταματήσει εδώ και τώρα κάθε σκέψη για διαθεσιμότητες, απολύσεις, λουκέτα σε οργανισμούς στρατηγικής σημασίας, για νέα μέτρα τα οποία θα επιβαρύνουν περισσότερο και θα δυσκολέψουν τη ζωή των Ελλήνων πολιτών, επειδή κάποιοι είναι ή εμφανίζονται να είναι ανίκανοι να αντιμετωπίσουν τις πληγές του δημοσιονομικού προβλήματος.
Εάν θέλουν να προσφέρουν υπηρεσία στην πατρίδα να πιάσουν τους φοροδιαφεύγοντες, όσους βρίσκονται στη λίστα Λαγκάρντ, εκείνους που έδιωξαν 54.000 εμβάσματα στο εξωτερικό, τις off-shore εταιρίες, καθώς και τους εκλεκτούς τους που ακόμα και σήμερα μένουν στο απυρόβλητο.
Όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να βάλουμε φραγμό στις απαράδεκτες μνημονιακές πολιτικές Κυβέρνησης και Τρόικα.